Zprávy

Tisková zpráva - Turistika na koni v kraji pod Šumavou

Zveřejněno: 06/10/2009

Kde a jak je možno strávit  atraktivní dovolenou v sedle koně na rodinných farmách?  K představení skrytých potenciálů Kraje pod Šumavou jak zástupcům médií, tak i širší veřejnosti, byla určena celodenní informační cesta po farmách (  Malenice, Spůle, zámek Skalice v Bohumilicích ). Cesta, která se konala 11.srpna 09, byla  zakončena prohlídkou kostela sv. Vojtěcha ve Lštění a povídáním P. MVDr. Mgr. Jana Janouška o poutních cestách.
Akci pořádalo Občanské sdružení Chance In Nature – Local Action Group v rámci realizace projeku s názvem LAG Chance In Nature – CESTY EVROPY – marketing cestovního ruchu( projekt byl finančně podpořen prostředky z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad). Hlavním záměrem projektu je především podpořit cestovní ruch a prodloužit turistickou sezónu v „Kraji pod Šumavou“ – regionu místní akční skupiny.
„Kraj pod Šumavou patří v rámci České republiky k místům, kde je nejbohatší síť značených jezdeckých  stezek a stanic – ubytovacích míst – pro turistiku na koni,“ uvedla Milena Andrlová z Klubu českých turistů.
V rámci projektu vznikl i stolní regionální kulturní kalendář pro rok 2010 s fotografiemi obcí regionu a přehledem plánovaných kulturních akcí. V druhé polovině roku bude publikována zbrusu nová sada turistických propagačních materiálů o regionu, zajímavé jsou např. připravovaný souhrnný regionální bulletin „To Musíte Vidět“, sada drobných tématických letáčků,  tištěný průvodce s tipy na výlety pro cyklisty i pěší v různých variantách obtížnosti, mapy s názvem „Krajem pod Šumavou – na koni, na kole, pěšky“ ...........
Do konce října budou rovněž v provozu dlouho očekávané nové regionální webové stránky obsahující interaktivní mapy, panoramatické snímky, profesionální fotogalerii a zajímavé informace nejen o historii, přírodě, turistických cílech a trasách, ubytovacích a stravovacích kapacitách.
 „Pilně pracujeme na tom, aby naše realizované aktivity v rámci projektu CESTY EVROPY přinesly úspěchy v oblasti podpory rozvoje turismu v našem společném regionu, a aby daly příležitost všem obcím a podnikatelům v oboru cestovního ruchu, jak na sebe upozornit a představit se tuzemským i zahraničním návštěvníkům,“ dodal předseda O.S. Josef Bláhovec.
„Konec tiskové zprávy“
Kontaktní osoba:
Mgr. Iveta Frková, LAG – Chance In Nature, koordinátor projektu Cesty Evropy, Archiváře Teplého 102, 387 06  Malenice, e-mail: cestyevropy@chanceinnature.cz, tel.: 724 004 484.

 

<< ZPĚT




 

Logo SROP - EU - Jihočeský kraj >> Tyto stránky jsou jedním z výstupů projektu Turistika na koni. Tento projekt byl financována Evropskou unií a Jihočeským krajem v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma 4.1.2 na podporu regionálních a místních služeb cestovního ruchu v Jihočeském kraji pro veřejné subjekty.